Glutenvrije koekjes - Lanskroon

NL/E

Glutenvrije koekjes

Er is tegenwoordig veel vraag naar producten die vrij zijn van gluten, suikers, vetten e.d. vanwege  allerlei allergieën waar mensen aan lijden. In Lanskroon maken wij glutenarme taarten en ook speltproducten zijn gewild.
De workshop in het Inspiratiehuis gaat over onze glutenarme koekjes die zijn gemaakt naar een recept van Hildegard von Bingen (1098-1179), een Duits Benedictijnse abdes die o.a. plantkunde en specerijen bestudeerde en die haar kennis in vele geschriften heeft nagelaten. Zij beschrijft ze als zenuwkoekjes, koekjes waar je rustig van wordt als je ze eet.
Een hoofdbestanddeel van deze koekjes is spelt. Spelt wordt beter verdragen door het lichaam dan andere granen. Het heeft een hoge voedingswaarde met veel vitamines en is licht verteerbaar.

Onze visie
Hildegard droeg in de 12e eeuw al uit dat je gezond kon blijven als je volgens bepaalde regels leefde. Zij was een van de eersten die een verband legde tussen voedsel en ziekte. Je kunt jezelf zowel ziek als gezond eten. Als sociaal bewuste en duurzame bakker probeer ik dit uit te dragen en deze levensovertuiging mee te nemen bij alles wat ik doe.
Omdat wij bij Lanskroon niet zo heel veel met spelt doen, wil ik mensen graag doorverwijzen naar ’t Spelthuys voor meer informatie over gezondheid en producten met spelt.

Meer informatie
Kinderen zijn tijdens de Koken| Eten | Leven dagen van harte welkom. Tussen 10:00 en 17:00 uur kunt u genieten van alle inspirerende activiteiten. De toegang is gratis. Kom langs en laat u inspireren!