Onze visie - Lanskroon

NL/E

Goede doelen

Onze visie

Lanskroon is een echt familiebedrijf waar ambachtelijk bakken al meer dan vier generaties hoog in het vaandel staat. Onze familieleus is nog steeds Vers is lekker! Ambacht is kunst. Zo maken wij altijd gebruik van natuurlijke verse ingrediënten; verse room, vers fruit, weinig suiker. Tijd en rust zijn belangrijke ingrediënten in het maakproces.

Over zingeving, beslissingen en moedig zijn.

Claudia

Ik deel mijn geluk met anderen! Zo wil ik dit stukje graag beginnen. Mijn naam is Claudia Dunselman en sinds 1999 ben ik eigenaresse van Banketbakkerij Lanskroon, in het hartje van Amsterdam.

Ik ben de 4e generatie banketbakker in onze familie, het ambacht is mij dus met de paplepel ingegoten. Het harde werken ook. In het begin was ik dan ook helemaal niet van plan om de bakkerij van mijn ouders over te nemen. Ik pakte mijn rugzakje en ging op reis.

Na wat omzwervingen kwam ik uit bij Italië, op het gebied van eten en cultuur natuurlijk een grote bron van inspiratie! Ik leerde ijs maken en goede koffie zetten. Ons assortiment heeft hierdoor een Italiaanse toets gekregen: ambachtelijk gemaakt ijs met veel  verse vruchten, en natuurlijk, echt goede koffie... lees meer

Stichting de Bron voor Rust & Geluk

Onze ambachtelijke blik reikt echter verder dan de bakkerij. Hoewel het de pijler is onder ons bestaan werken we ook aan een aanbod voor ambachtelijk leven. Een tijdelijk thuis voor mensen die even rust willen. Voor een leven op het land buiten de drukte van alledag; tijd om een taart te bakken, tijd om te zien hoe appels groeien en het hooi wordt binnengehaald. Tijd voor een adempauze, een moment voor jezelf. Om vorm te geven aan dit initiatief is een stichting in het leven geroepen: Stichting de Bron voor Rust & Geluk.

Wil je meer informatie over aanbod en activiteiten van de stichting, stuur dan een e-mail met je naam, telefoon- nummer en contactgegevens aan Claudia Dunselman:
Filmpje over de Bron voor Rust & Geluk (2 min.)
Filmpje: Hoe jongeren met een beperking een vak leren (1,5 min.)
Interview met Claudia over sociaal ondernemen (2 min.)
De reis van E
Folder De Bron voor Rust & Geluk

.

Vers is lekker! Ambacht is kunst! 

Vers is lekker

Het assortiment houden we bewust overzichtelijk waardoor we veel aandacht houden voor de individuele en seizoensgebonden producten. Vanuit passie, creativiteit en met veel liefde werken we aan nieuwe smaakcombinaties, bijzondere seizoensproducten, catering op maat en workshops voor kinderen en volwassenen.

In onze bedrijfsvoering halen wij het beste uit onze medewerkers door aandacht, rust en heldere communicatie. Wij houden rekening met de ziel van de mens. Onze producten worden met diezelfde liefde en aandacht gemaakt en smaken daardoor beter. Onze stagiaire Zubeide kan niet horen en Nicky ziet maar met 10% en toch werken ze volop mee in de bakkerij. Er heerst inzet en respect aan alle kanten. Lees meer over stages bij Lanskroon.

 

Meer filmpjes:
Lanskroon jubileum 16/9
IJs
Luxemburg

Lanskroon jubileum 100 jr
Kroketten workshop
Verbouwing
Lanskroon - The Movie
Ice cream
100 jaar Lanskroon
 

.

Daphne Bunskoek