Over zingeving, beslissingen en moedig zijn. - Lanskroon

NL/E

Over zingeving, beslissingen en moedig zijn.

Lanskroon zie ik als een kind waar ik, samen met mijn broer Mark en teamgenoten, met veel liefde zorg voor draag. Het is ons ook gelukt om de bakkerij in de loop van een aantal jaren grotendeels duurzaam te laten functioneren: de grondstoffen waarmee we werken zijn zoveel mogelijk vers en biologisch, de energie die we gebruiken zo groen als gras. Daarnaast zorgen we met veel liefde en aandacht voor de 'duurzaamheid' van onze medewerkers. Zij zijn het hart van ons bedrijf en hun energie, gezondheid en plezier gaan ons ter harte en dat proef je!   

Stichting De Bron voor Rust & Geluk

Naast het runnen van Lanskroon  hebben mijn partner Jim Kellerman en ik enige jaren geleden een stichting opgericht: De Bron voor Rust & Geluk. Met onze stichting willen wij aandacht vragen voor een andere manier van leven en werken. Zo willen wij jongeren en volwassenen graag de gelegenheid geven om even helemaal op adem te komen als ze een moeilijke tijd hebben gehad.
Ook brengen we door kennisoverdracht een bewustwording op gang bij mensen en stimuleren hen om meer rust en aandacht in hun leven te brengen. Hiertoe geef ik workshops, presentaties en lezingen, ter inspiratie en om met overgave te (leren) leven. De onderwerpen raken aan thema’s zoals gezondheid,  zingeving, beslissingen en moedig zijn.

Ontmoeting met paarden

Het werk van onze stichting wordt mede mogelijk gemaakt door onze assistenten; onze paarden Napev en Kashmir in onze verblijfplaats in Portugal en het trouwhartige vierbenige team van Stal Kickersteyn in Starnmeer (NH).
Paarden zijn  vluchtdieren en daardoor heel scherp in het herkennen van en reageren op emoties die wij als mensen geneigd zijn te negeren, te ontkennen of weg te stoppen. Door met onze paarden op een therapeutische manier te werken, helpen wij onze cliënten om weer grip te krijgen op zichzelf en hun situatie. Door het leren omgaan met zo’n groot en toch vriendelijk en sociaal dier neemt het zelfvertrouwen toe. Ook leer je goed omgaan met grenzen en krijg je een diep inzicht in je onderliggende emoties en bewuste en onbewuste drijfveren en overtuigingen.   

De Lanskroonschool: vak in balans

Na maanden voorbereiden én het inrichten van een nieuwe werkruimte aan de Spuistraat, is onze Lanskroonschool een feit! Hier leren wij aan 6 tot 12 Wajongers het bakkersvak volgens de principes van Lanskroon: biologisch, vers, ambachtelijk en duurzaam.
Natuurlijk leren wij onze leerlingen hoe ze het lekkerste gebak kunnen maken, maar daarnaast bieden wij hen handvatten om fysiek, emotioneel en psychisch goed in balans te blijven. Sportlessen, yoga en therapie met onze paarden dragen hieraan bij. Deze vormen van begeleiding worden gegeven door de ervaren trainers en begeleiders van onze stichting. Ter inspiratie, een eerste filmpje.

Rust en geluk in Amsterdam, Starnmeer én … in Portugal

De opleiding en begeleiding van onze jongeren vindt plaats in Amsterdam in de Spuistraat, in Starnmeer bij Stal Kickersteyn  en vanaf 2014 gedeeltelijk op onze nieuwe locatie in het zuiden van Portugal. Een paradijselijke plek midden in een prachtig natuurgebied aan zee.

Ik deel mijn geluk met anderen

Mijn toekomstdroom is om mij meer en meer te gaan richten op het opleiden en begeleiden van onze trainers en onze cliënten. Dat ik dat allemaal kan verwezenlijken zou niet kunnen zonder mijn partner Jim, het team van Lanskroon en de stichting en de samenwerking met inspirerende partners. Wat een samenwerking en wat geniet ik van deze overvloed. Dit rijke gevoel, dit geluksgevoel, wil ik delen met anderen.
Wilt u meer weten over het werk van de stichting, klik hier.